Hoe werkt het?

INSCHRIJVEN

U kunt zich inschrijven door op het linkje “INSCHRIJVEN”  te klikken, dan wordt u direct naar de pagina gebracht waar u enkele gegevens moet invullen.

Als de verplichte velden zijn ingevuld ontvang u een mail. In de mail moet u de link activeren en kunt u gebruik maken van alle mogelijkheden die de website biedt.

Let op, u schrijft zich in als stel, en het maakt niet uit in welke vorm dit is. Samen met uw geliefde, vader/moeder, broer/zus, alles mag. Op uw profiel verteld u iets over u zelf, welke dingen u samen leuk vind om te ondernemen, waar u vandaan komt, en selecteer de groepen die het meeste aanspreken, misschien wel allemaal. En natuurlijk, niet te vergeten, plaats een leuke foto.

Voor zorgprofessionals

Bent u professioneel zorgverlener of vrijwilliger om mantelzorgers te ondersteunen, vink op de inschrijvingspagina ‘zorgverlener’ aan. Zo kunnen mensen u makkelijk vinden als zij professionele ondersteuning zoeken. Vermeld ook duidelijk in uw profiel de dagen en dagdelen aan dat u beschikbaar bent. Bijvoorbeeld ochtend – middag – avond. Zo kunnen mantelzorgers meteen zien of het aansluit bij waar zij naar opzoek zijn. Als u flexibel in dag(deel) bent, dan kunt u dat ook vermelden.

Als alles in ingevuld kunt u beginnen!

Inschrijven en gebruik maken van de website GRATIS. U heeft toegang tot alle informatie en mogelijkheden die Alzheimer Netwerk biedt. Let wel, er zouden kosten verbonden kunnen zijn aan individuele activiteiten. 

LEDEN

 • Toegang tot alle leden profielen
 • Direct contact zoeken met leden en zorgprofessionals via email
 • Plaatsen van berichten en reacties op de Openbaar Forum
 • Plaatsen van Activiteiten Tips
 • Plaatsen van berichten en reacties op Openbare Berichten Pagina
 • Activiteiten oproepen plaatsen
 • Makkelijk aanmelden voor geplande activiteiten

NIET LEDEN

 • Toegang tot alle leden profielen
 • Plaatsen van berichten en reacties op de Openbare Forum
 • Plaatsen van Activiteiten Tips
 • Aanmelden voor geplande activiteiten

Persoonlijke Email & Vrienden

Als u profielen van andere leden bezoekt kunt u via de button ‘privé bericht’, een persoonlijk bericht versturen.

Als u leden vindt die bijvoorbeeld bij u in de buurt wonen, of dezelfde interesses delen, of om wat reden dan ook, kunt u ‘virtuele vrienden’ worden. Zo wordt u altijd op de hoogte gehouden als er iets nieuws (binnen een groep) op de planning staat, en kunt u hen ook uitnodigen als u iets wilt organiseren.

ACTIVITEITEN ZOEKEN & PLAATSEN

Klik, binnen uw profiel, op “activiteiten”.  Van daaruit gaat u naar “mijn activiteiten” en via de knop “nieuwe activiteit” kunnen de velden ingevuld worden. Stapsgewijs wordt duidelijk en overzichtelijk aangegeven hoe dat werkt. Naast de naam van het de activiteit, een kleine beschrijving ervan, vult u ook de plaats, datum en tijd in. Zo weet iedereen waar hij moet zijn. Andere leden kunnen zich aanmelden voor de activiteit, waar u bericht van krijgt. Handig want dan weet u of er interesse bestaat, en kunt u van te voren misschien even kennis maken en extra informatie uitwisselen via een email/chat.

In het overzicht van de activiteitenpagina zullen door Alzheimer Netwerk ook activiteiten tips worden geplaatst om u altijd op de hoogte te houden van de leuke dingen om te ondernemen. In de keuze wordt altijd zorgvuldig rekening gehouden met uw dierbare, gezien de Alzheimer met de tijd beperkingen met zich mee kan brengen.

Een voorbeeld:

Hans en Leona besluiten om een strandwandeling te gaan maken en vinden het gezellig als er mensen meegaan. Zij plaatsten de activiteit binnen de groep NATUUR. Door op de activiteit te ‘klikken’ verschijnt alle informatie zoals locatie, dag en tijdstip. En een korte beschrijving van de wandeling. Past het in uw agenda en vindt u het gezellig om mee te gaan, dan laat u een bericht voor Hans en Leona achter.

 

Voor meer informatie of vragen, neem contact op met Alzheimer Netwerk via het contact formulier op de startpagina, of stuur een mail naar: info@alzheimernetwerk.nl