Informatieve websites

  • Home
  • /Informatieve websites

Informatieve websites kunnen ondersteuning bieden in de zorg voor een naaste. Naast handige informatie, tips & tools, houden zij ook de laatste ontwikkelingen bij binnen de gezondheidszorg, met name ten aanzien van de ziekte van Alzheimer.

 
GERIANT

Geriant is er voor mensen met een dementie. Met kennis van zaken wordt hulp geboden aan de cliënt en zijn directe omgeving.

VILANS

Vilans is hét kenniscentrum voor langdurende zorg. Samen met het veld ontwikkelen zij vernieuwende en praktijkgerichte kennis. Zij versnellen en verdiepen de processen die nodig zijn om nieuwe kennis en goede voorbeelden met succes in de praktijk door te voeren. 

MODERNE DEMENTIEZORG

Op deze site vindt u informatie over de zorg en begeleiding van mensen met dementie, maar ook over de modernisering hiervan. Modernisering van dementiezorg gaat vooral over nieuwe inzichten rond bejegening, activiteiten, behandeling en verzorging.

INNOVATIEKRING DEMENTIE

IDé zet zich in voor goede levenskwaliteit voor mensen met dementie. Lees op deze website de laatste wetenschappelijke inzichten, goede praktijkvoorbeelden en ander nieuws

DEMENTIE ONLINE

DementieOnline is voor álle mantelzorgers van mensen met dementie.

ZORG VOOR MORGEN

Platform voor inspiratie in de Ouderenzorg

MOVISIE

Movisie is het landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale zorg en sociale veiligheid.

MEZZO

Zorgt u voor een familielid of bekende met een chronische ziekte, handicap of hoge leeftijd? Dan kunt u bij ons terecht voor informatie, advies en praktische steun. En adressen voor mantelzorgondersteuning of vrijwilligerszorg bij u in de buurt.

ZORG VOOR BETER

Op het Kennisplein Zorgvoorbeter.nl is deze kennis gebundeld, met betrouwbare en actuele informatie die zorgmedewerkers in de praktijk kunnen gebruiken om de ouderenzorg en zorg aan chronisch zieken te verbeteren.

WERK & MANTELZORG

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid levert een win-win situatie voor werkgever en medewerker. Aandacht, begrip en ruimte voor (maatwerk) oplossingen van de werkgever, dragen bij aan de werk privé balans van de werkende mantelzorger.

VERSA WELZIJN

Versa Mantelzorgondersteuning helpt het werk van mantelzorgers in de regio Gooi en Vechtstreek en Eemnes te verlichten. Zij geven informatie en advies, bieden emotionele en praktische ondersteuning en zorgen voor respijtzorg (overname van zorg) en ontspanning. Daarnaast hebben wij een speciaal aanbod voor: jongeren die zorgen mantelzorgers die werk en zorg combineren. Ook Turks- en Arabisch sprekende mantelzorgers.

horizontal break