Over ons

Het idee voor Alzheimer Netwerk ontstond begin van de lente 2013, kort nadat mijn moeder (70) de strijdt tegen tien jaar Alzheimer/vasculaire dementie, had verloren. Zij was een mooie, dappere en sterke vrouw, en bovenal heel lief. Met veel liefde hebben wij, als familie en mensen die wij om ons heen hadden verzameld, altijd voor haar gezorgd. En vooral geprobeerd, het leven voor haar zo aangenaam en waardevol mogelijk te maken, en bovenal, haar het gevoel te geven dat zij er áltijd toe deed.

Maar toen ik eind 2010 voor het eerst in contact kwam met lotgenoten, realiseerde ik mij dat het niet vanzelfsprekend was om een netwerk van mensen te hebben ter ondersteuning in de zorg voor een dierbare. Mensen die niet terug konden vallen op familie, vrienden of kennissen, of de drempel te hoog vonden professionele mensen in de zorg te benaderen. Met als gevolg dat zij, ongewild, in een isolement terecht waren gekomen. Daarnaast constateerde ik ook, dat veel mensen de behoefde voelden met lotgenoten in contact te komen om ongedwongen te kunnen praten over hun ervaringen en gevoelens, of gewoonweg informatie en tips uit te wisselen, dat hen op weg zouden kunnen helpen in de zorg voor hun dierbaren.

En om in deze behoeften te voorzien bestaat Alzheimer Netwerk. Een digitaal ‘steuntje in de rug’ dat mensen kan helpen een netwerk om zich heen te verzamelen, en de plek waar lotgenoten direct met elkaar in contact kunnen komen. Met de mogelijkheid samen leuke dingen te ondernemen met de dierbaren die getroffen worden. Samen actief geeft energie en plezier, en wie weet ontstaan er wel mooie vriendschappen!

Vicky Scholten

Heeft u vragen/opmerkingen neem dan contact met mij op: vicky@alzheimernetwerk.nl