Praktische websites

  • Home
  • /Praktische websites
Praktische websites met informatie die van toepassing kan komen in de zorg voor een naaste. Zo kunt u bijvoorbeeld online een familie netwerk opzetten om de zorg inzichtelijk te maken, maar ook kunt u handige diensten of producten vinden die kunnen ondersteunen in de zorg. Bijvoorbeeld de kapper eens aan huis laten komen, een klusje laten opknappen door iemand die dat met plezier voor u doe. Kortom een pagina vol tips!
 
 
ALZHEIMER ASSISTANT

In de Alzheimer Assistent staat informatie in tekst én in video over meer dan 60 onderwerpen. Deze adviezen worden gegeven door experts en mantelzorgers. Het aanbod van informatie zal blijven groeien.

ZORGRIEM

De Zorgriem is een klein apparaatje dat een persoon bij zich heeft. Het is voorzien van een GPS zender die getraceerd en gelokaliseerd kan worden. Met uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt u met uw eigen computer, notebook, telefoon en/of alarmcentrale wanneer u wilt de persoon terugvinden

DINST

Biedt betrouwbare mensen die bijvoorbeeld klussen aan huis of in de tuin doen. Maar u vindt er ook kappers en pedicures die langskomen om u te verzorgen, of huishoudelijk taken kunnen verrichten.

DOORLIGGEN

Doorliggen (decubitus) is een beschadiging van de huid. U kunt het krijgen als u veel in één houding ligt of zit. Het is vaak pijnlijk, kan lang duren en geneest moeilijk. Lees verder op de website voor praktische tips over hoe u doorligplekken kunt herkennen en wat u zelf kunt doen om doorliggen te voorkomen.

 
DEMENTIE WINKEL

Een omgeving waarin het leven samen nog echt leuk kan zijn. Deze unieke winkel maakt het mogelijk om de leefwereld van demente mensen op een leuke en praktische manier aan te passen én meer kennis en begrip te ontwikkelen voor de aandoening.

ALZHEIMER MUZIEK GELUK

Voor iedereen die het leven van een alzheimerpatiënt gelukkiger wil maken. Voor iedereen die wil blijven kijken naar wat wel mogelijk is, met alzheimer. Voor alle mantelzorgers die plezier bij het zorgen willen hebben.

HULPWINKEL

Een webshop die gespecialiseerd is in (zorg)hulpmiddelen die een bijdrage leveren aan een aangenaam leven. Hulpwinkel.nl staat voor inhoudelijk advies, uitstekende service, hoogwaardige producten en een duidelijke en makkelijke webshop.

DEMENTHEEK

De Dementheek is een uitleen- en adviescentrum, bedoeld voor volwassenen met geheugenproblemen. Men kan er spellen lenen, met name aangepaste spellen voor o.a. geheugentraining. Verder kan men er voorlichtingsfilms huren, maar ook nostalgische films over vroeger.

horizontal break